سهیل رایانهویندوز ۱۱: هرآنچه که از سیستم عامل بعدی مایکروسافت میدانیم | سهیل رایانه
ویندوز ۱۱: هرآنچه که از سیستم عامل بعدی مایکروسافت میدانیم | سهیل رایانه

شرکت مایکروسافت در حال آماده سازی برای معرفی بزرگترین سیستم عامل کامپیوترهای دسکتاپ خود پس از معرفی ویندوز ۱۰ در سال 2015 است. براساس گزارشها و شایعات اخیر گفته میشود که نام سیستم عامل بعدی این شرکت ویندوز 11 (Windows 11) خواهد بود. با وجود اینکه هنوز اطلاعات رسمی زیادی توسط این شرکت منتشر نشده، اما به تازگی بیلد اولیه از این سیستم عامل در اینترنت درز پیدا کرده که جزئیات بسیاری را برای ما آشکار میکند.
شرکت مایکروسافت در اطلاعیه جدیدی که در صفحه توییتر منتشر کرده، رسماً اعلام کرد که در تاریخ 24 ژوئن ساعت 11 صبح به وقت آمریکا رویدادی را برای معرفی سیستم عامل بعدی خود برگزار خواهد کرد. این شرکت به طور مستقیم تغییر نام نسخه جدید را تأیید نکرده است اما اگر به ساعت برگزاری رویداد توجه کنید متوجه اشاره غیر مستقیم به عدد 11 خواهید شد. همچنین در نسخهای که فاش شده نیز در قسمت System Information نام ویندوز 11 نوشته شده است. امروز قصد داریم هرآنچه را که از سیستم عامل بعدی این شرکت میدانیم به طور مختصر شرح دهیم،
زمان معرفی و عرضه Windows 11
شرکت مایکروسافت تقریباً از روز دوم ژوئن بود که به طور غیر مستقیم تیزرها و تصاویری را در توییتر خود مبنی بر برگزاری رویداد معرفی سیستم عامل جدید منتشر میکرد. این شرکت سرانجام در وبسایت رسمی خود ۲۴ ژوئن ساعت ۱۱ صبح به وقت آمریکا را به عنوان زمان معرفی ویندوز جدید اعلام کرد. تصویر تیزر رویداد مذکور را در ادامه میتوانید مشاهده کنید.

رابط کاربری ویندوز ۱۱ چه تغییراتی نسبت به ویندوز ۱۰ خواهد داشت؟
در حال حاضر قطعاً کنجکاو هستید که بدانید ویندوز 11 دقیقاً چه شکل و قیافهای دارد؟ همانطور که گفته شد به تازگی یک نسخه اولیه از این سیستم عامل فاش شده که توسط رسانه Windows Central نیز مورد بررسی قرار گرفته است. این وبسایت روز گذشته ویدیوئی 12 دقیقه از بررسی این نسخه منتشر کرد که در ادامه میتوانید آن را تماشا کنید. لازم به ذکر است که تمام اطلاعات منتشر شده همگی غیررسمی هستند و این احتمال نیز وجود دارد که نسخه منتشر شده تقلبی بوده یا در بهترین حالت بسیاری فاقد بسیاری از قابلیتهای جدید باشد. در هر صورت با توجه به این ویدیو شاهد تغییرات بسیاری در رابط کاربری ویندوز هستیم.
پس از مشاهده ویدیوی فوق حتماً متوجه شباهت زیادی منوی استارت به چیزی که در گذشته در Windows 10X دیده بودیم خواهید شد. ویندوز ۱۰ ایکس پروژه قبلی مایکروسافت بود که با هدف بهینه سازی برای دستگاههایی با صفحه نمایش دوگانه در حال توسعه بود. متأسفانه یا خوشبختانه این شرکت پروژه مذکور را لغو کرد تا تمرکز بیشتری روی توسعه سیستم عامل بعدی خود یا همان ویندوز ۱۱ داشته باشد.
برخی از تغییرات کلیدی در رابط کاربری نسخه فاش شده از ویندوز ۱۱
- نوار وظیفه یا Taskbar: همانطور که در ویدیو مشاهده میکنید، در نسخه جدید دکمههای منوی استارت و جستجو در نوار وظیفه به وسط نقل مکان کرده و تقریباً شبیه به چیزی است که در Chrome OS و macOS دیدهایم. البته شما میتوانید مکان تمام دکمههایی که در نوار وظیفه حضور دارند را شخصی سازی کنید.
- منوی استارت یا Start Menu: براساس سنت همیشگی مایکروسافت، این ویندوز جدید هم دارای منوی استارت جدیدی است. کاشیها و آیکونها با طراحی سادهتر به همراه یک منو به نام All App که تمام نرم افزارهای شما را شامل میشود. به تصویر زیر توجه کنید.
منوی استارت جدید در ویندوز ۱۱ - منوی جستجوی جدید: در ویندوز بعدی یا Windows 11 به جای اینکه جعبه جستجو در نوار وظیفه به صورت کوچک باز شود، از یک صفحه مجزا و بزرگتر برای جستجو بهرهمند خواهید بود که آیکون آن همچنان در Taskbar قرار دارد. به تصویر زیر توجه کنید.
منوی جستجوی جدید در ویندوز ۱۱ تغییرات رابط کاربری و قابلیتهای کاربردی
- جستجوگر فایل یا File Explorer: در ویندوز جدید از زبان طراحی متفاوتی برای آیکونها در File Explorer استفاده شده است و اکنون آیکونهای اصلی ویندوز نظیر Pictures و Documents و Videos و غیره گوشههای منحنیتر با رنگهای متنوعتری دارند.
- قابلیتهای بیشتر در زمینه Snap Assist: در ویندوز جدید اگر نشانگر موس را روی گزینههای Minimize یا Maximize نگه دارد، منوی کوچکی برای شما باز خواهد شد که حالتهای مختلف برای قرار گیری پنجره مذکور در قسمتهای آزاد نمایشگر را نشان میدهد. برای درک بهتر به تصویر زیر نگاهی داشته باشید.
Snap Menu در ویندوز 11 - پنجرهها با گوشههای گرد و منحنی: همانطور که در ویدیو مشاهده کردید در زبان طراحی جدید پنجرهها گوشههای گرد و منحنی دارند و دیگر خبری از طراحی تخت با لبههای تیز نیست.
- صداهای جدید: برخی از صداهای سیستم در ویندوز ۱۱ تغییر کردهاند. برای مثال صدای استارت آپ ویندوز ۱۱ براساس اطلاعات فاش شده جدید به صورت زیر خواهد بود.
نمایشگر ویدیو00:0000:04 - حرکات لمسی جدید: در ویندوز جدید میتوانید با لمس سه انگشت پنجرهها را مینیمایز یا ماکسیمایز کرده و با یک بار لمس کردن چهار انگشت میتوانید وارد منوی Virtual Desktop شوید.
مایکروسافت استور جدید؟
همانطور که در جریان هستید مایکروسافت در ماههای گذشته وعدههای زیادی برای راه اندازی و تغییر فروشگاه جدید در ویندوز داده است. براساس گزارشهای متعدد گفته میشود که این شرکت در حال توسعه نسخه جدید Microsoft Store است و قصد دارد این فروشگاه را با قابلیتهای بهتری در اختیار کاربران قرار دهد. ساتیا نادیلا، مدیرعامل این شرکت، میگوید: «با عرضه فروشگاه جدید فرصتهای اقتصادی بیشتر و بهتری برای توسعه دهندگان و کاربران خود ارائه خواهیم کرد». متأسفانه در نسخه فاش شده به عنوان ویندوز ۱۱ تغییر خاصی در بخش فروشگاه ایجاد نشده و ظاهراً مایکروسافت هر برنامهای که برای این قسمت دارد هنوز به اجرا در نیامده است. در ادامه میتوانید تصویر فروشگاه مایکروسافت در بیلد اولیه ویندوز بعدی را مشاهده کنید.

ادغام Xbox App با نرم افزارهای پیش فرض ویندوز 11
سرویس Xbox Game Pass به تازگی به شدت مورد توجه مایکروسافت است و این شرکت در رویداد E3 2021 که برگزار شد ۲۷ بازی جدید را برای این سرویس معرفی کرد ۱۵ عنوان از میان در روز اول عرضه برای این سرویس در دسترس قرار خواهند گرفت. با جذابیت بیش از پیش این سرویس اکنون مایکروسافت تصمیم گرفته تا اپلیکیشن Xbox را با نرم افزارهای پیش فرض در ویندوز 11 ادغام کند تا کاربران دسترسی راحتتری به این اپلیکیشن و سرویس گیمینگ ابری این شرکت داشته باشند. در ادامه میتوانید تصاویر مربوط به این اپلیکیشن را در نسخه جدید مشاهده کنید.
چرا معتقدیم که نام سیستم عامل بعدی مایکروسافت ویندوز ۱۱ خواهد بود؟
اگر به یاد داشته باشید مدیرعامل شرکت مایکروسافت، ساتیا نادلا، در ماه می رسماً اعلام کرد که «بروزرسانی بسیار بزرگی برای ویندوز منتشر خواهیم کرد از آن به عنوان نسل بعدی ویندوز یاد خواهد شد». وی در صحبتهای خود آینده نزدیک را برای زمان انتشار و عرضه این بروزرسانی عنوان کرد. بنابراین احتمال اینکه رویداد ۲۴ ژوئن به معرفی ویندوز ۱۱ تعلق داشته باشد بسیار قوی است. همانطور که گفته شد انتخاب ساعت ۱۱ صبح برای برگزاری این رویداد نیز نشانه دیگری است که به نام ویندوز بعدی اشاره دارد.
همچنین این شرکت مستندات چرخه حیات برخی از نسخههای ویندوز ۱۰ را نیز بروز کرده است. براساس اطلاعیه جدید، شرکت مایکروسافت در تاریخ 14 اکتبر سال 2025 به صورت کاملاً رسمی پشتیبانی نسخههای Home و Pro و Pro Education ویندوز 10 را قطع خواهد کرد. همچنین اعلام شد که نسخه مربوط به 10 مِی 2021 ویندوز 10 تا 13 دسامبر 2022 پشتیبانی خواهد شد و تا تاریخ 14 اکتبر 2025 بروزرسانیهای سالانه برای Windows 10 همچنان ادامه خواهند داشت. در نهایت میتوان گفت که تمام این مسائل احتمال معرفی ویندوز 11 را افزایش میدهند.
مایکروسافت با ویندوز ۱۱ چطور تجربه کاربری را تغییر خواهد داد؟

بهبود رابط و تجربه کاربری یکی دیگر از اهداف مایکروسافت در توسعه نسخه بعدی ویندوز است. یولیا کلاین، مدیر برنامه شرکت مایکروسافت، در صحبتهای اخیر خود به این موضوع اشاره کرده که کنترلهای XAML در ویندوز با سایر پلتفرمها نظیر وب و اپلیکیشنهای موبایل ناسازگار هستند. وی برای بهبود تجربه کاربری ارائه یک رابط کاربری جدید و هماهنگ با پلفترمهای دیگر را پیشنهاد داده است. ظاهراً مایکروسافت نیز قصد دارد در ویندوز 11 همین رویکرد را پیش بگیرد.
در پروپوزال منتشر شده جدید شاهد تغییرات بنیادین برای Toggle Switchها و Sliderها و سایر قسمتهای کنترلی ویندوز هستیم. برای درک بهتر این تغییرات به تصویری که در ادامه قرار داده شده توجه کنید. کلاین از ماههای گذشته به این موضوع اشاره کرده بود که مایکروسافت در ویندوز بعدی یا همان Windows 11 زبان طراحی جدید را به کار خواهد برد و اکنون با توجه ویدیوی بررسی بیلد اولیه فاش شده از ویندوز 11 میتوان گفت که ادعای وی محقق شده است. در ادامه دو تصویر پس زمینه جدید که به از این نسخه استخراج شده را میتوانید دانلود کنید.
(برای مشاهده تصاویر در اندازه اصلی روی آنها کلیک کنید)
سخن پایانی
مسلماً تغییرات تجربه کاربری در ویندوز 11 همانند چیزی که در مهاجرت از ویندوز 7 به ویندوز 8 شاهدش بودیم نخواهد بود. اما تا به اینجا حداقل میدانیم که مایکروسافت در سیستم عامل بعدی خود از زبان طراحی Fluent که چهار سال گذشته از آن رونمایی کرد استفاده خواهد نمود تا تجربه کاربری را به ویژه در دستگاههایی که صفحه نمایش لمسی دارند بهبود دهد.
ویندوز 11 شاید تنها ظاهر اصلی این سیستم عامل را دست خوش تغییر نکند، بلکه شیوه خرید و نصب نرم افزارها را نیز برای کاربران تغییر خواهد داد. همانطور که گفته شد این شرکت در حال فعالیت برای ارائه پلفترم جدید Microsoft Store است، یکی از اقدامات اخیر کاهش سهم مایکروسافت از درآمد فروش بازیها در این پلفترم است که از 30 درصد به 12 درصد رسیده است. با وجود اینکه این میزان رقم زیادی نیست اما باعث میشود تا پلفترم مایکروسافت رقابت نزدیکتری با سایر پلفترمها نظیر Steam و Epic Games داشته باشد.
براساس اطلاعیه رسمی، مایکروسافت قصد دارد در 24 ژوئن از ویندوز 11، یا هر نسخه جدیدی که نامش به طور رسمی مشخص نیست، رونمایی کند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره رویدادهای مرتبط میتوانید هشتگ MicrosoftEvent# را در شبکههای اجتماعی به خصوص توییتر دنبال کنید. همچنین در صورت انتشار هرگونه اطلاعات و جزئیات بیشتر پیرامون ویندوز بعدی،حتماً شما را بروز خواهد کرد. شما از ویندوز بعدی چه انتظاراتی دارید؟ حتماً دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.